torsdag 27. september 2012

Rugbrød med havregryn og kesam


Hei hei!

I dag kommer det nok en brødoppskrift. Jeg liker å eksperimentere med forskjellige meltyper og ulike måter å bake på, og det resulterer i mange gode brød, rundstykker og annen gjærbakst, slik som dette rugbrødet med havregryn og kesam. Kesam og havregryn er med på å gjøre brødet saftig og godt, og rug gir en nydelig smak. Ingenting er som et hus som lukter hjembakt brød. Og med smør og brunost eller hvitost har jeg en fullkommen kveld, mye bedre enn godteri synes jeg :-D 



1 mellomstort brød:

1 dl havregryn
2 dl grov sammalt rug
1 ts honning
3,5 dl kokende vann
1 pk tørrgjær 
1 ts salt
1,5 dl kesam
1 ss olje
4-5 dl hvetemel


Start med å ha havregryn, rug og honning i en bakebolle. 


Hell kokende vann over, og la det stå til det har lunken temperatur. 


Da kan du ha i resten av ingrediensene, men hold igjen på hvetemelet. 


Start kjøkkenmaskinen og la det blande seg, spe på med mer hvetemel hvis nødvendig. 


Til deigen samler seg og slipper bollen. 


Sett til heving i ca 45 min, med plast over. 


Da ser den slik ut. 


Form til et brød og ha i brødform. Etterhev i ca 45 min. 
Forvarm ovnen til 200 grader. 


Stek på nederste rille i ca 35 min, til du får en hul lyd når du banker under brødet. 


Nybakt brød! :-D


Ha en flott kveld alle sammen. 

2 kommentarer: