tirsdag 6. november 2012

Matmuffins av spelt med bacon og ost



Hei hei!

I dag skal dere få oppskriften på matmuffins dere kan ta med i matpakken, som et alternativ til kake når du får besøk, eller kanskje ut på skitur nå som det nærmer seg vinter? De er laget av speltmel og havregryn og er fylt med ost, bacon og gressløk. De har masse smak, er saftig, luftig og god. Det som er viktig er å ikke røre alt sammen for mye for da vil muffinsen bli seig og tung. Dette har jeg brent meg på et par ganger og har mange ganger gitt opp matmuffins, men nå har det lykkes og det kommer til å bli laget mange av disse fremover! :-) De er greie å fryse, hvis du rekker det da:-) 


Til 12 muffins:

3,5 dl siktet speltmel
1,5 dl havregryn
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 pakke bacon
100 gram revet hvit ost
50 gram margarin
1 egg
3 ss yoghurt naturell
2,5 dl melk
2 ss gressløk

Forvarm ovnen til 200 grader.


Start med å sprøsteike bacon og legg det på kjøkkenpapir slik at det renner av seg. 


Rasp ost. 


Bland sammen speltmel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle.


Bland i bacon og raspet ost.



I en annen bolle har du egg, gressløk, yoghurt og tilsett melk. Pisk dette sammen. 


Smelt margarin. 



Ha alt det våte oppi det tørre og rør bare til det akkurat er blandet. 


Ha i smurte muffinsformer., og stek midt i ovnen i ca 20 min. 


Så har du kjempe gode matmuffins.


Lag i kveld og overraske med kvelds til barna dine, eller kjæresten :-)


Ha en fortsatt fin tirsdag! 

2 kommentarer:

  1. Kan man bruke kesam isteden for yoghurt? :)

    SvarSlett
  2. Jeg har ikke prøvd det, men jeg ser for meg at det kan bli bra. :-)

    SvarSlett