Heisann!
I dag kommer det en oppskrift på saftige eplemuffins med havregryn. Disse er bakt med eplesyltetøy og ikke noe sukker, og med masse havregryn så de er perfekt til å spise til mellommåltid, send med en i matpakken eller ta med ut på tur. De er rett og slett kjempe gode! :-)
Til 12 muffins:
135 gram havregryn
150 gram hvetemel
1 ts bakepulver
3/4 ts natron
1/2 ts kanel
2 1/2 dl eplesyltetøy ( jeg brukte en med biter og med mindre sukker)
1 1/2 dl melk
1 ts vaniljesukker
1 eggehvite
Topping:
1 ss smeltet smør
25 gram havregryn
1 ss brunt sukker
1/4 ts kanel
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland sammen de tørre ingrediensene i en stor bolle.
I en liten bolle visper du sammen de våte ingrediensene.
Ha så det våte i det tørre, bland til det akkurat er blandet sammen, ikke mer. Dette er viktig slik at de ikke skal bli seige.
Ha røre i former.
Bland sammen alle ingrediensene i toppingen og strø over muffinsen.
Stek de midt i ovnen i 15-18 min til de er gyllen og fin. Test gjerne med en kakenål.
Så er det bare å kose seg med en til kaffen, ta med i matpakken, eller ta med ut på skitur :-)
Ha en flott tirsdag alle sammen.
De hørtes kjempegode ut! :) Er det noen mulighet for å sløyfe eggehvitta? Evt bruke noe annet?
SvarSlettJeg har ikke prøvd uten eggehvite så jeg kan ikke si at det vil gå bra, men vet at man kan erstatte egg i baking med for eksempel 2 ss maisstivelse pr egg, eller 1 ss bakepulver i stedet for 1 egg. Du kan jo prøve det? Egget er jo med for å binde sammen røra. Har som sagt ikke prøvd det, men prøv det og gi gjerne tilbakemelding om det bli bra? :-)
SvarSlett