torsdag 9. mai 2013

Fløyelsmyk jordbærostekakeHei alle sammen!

I dag kommer det er innlegg med kake igjen, kan jo ikke bare legge ut brød og rundstykker :-) Det nærmer jeg dessuten 17. mai og dette er en perfekt kake til en slik dag! Den er enkel å lage, med frisk smak og er ikke for mektig. Så i dag har jeg altså lagd en jordbærostekake med bunn av ballerina brownie kjeks, den har friske bær i seg og har en fløyelsmyk jordbærkrem.  Helt nydelig sommerkake. Bunn:

1 pakke ballerina dot brownie kjeks
60 gram smør


Start med å smuldre opp kjeksen, smelt smøret og bland kjeks og smør i lag. 


Trykk ut i en liten springform eller en hjerteform som jeg har brukt her. 

Så lager du ostemassen:

300 gram kremost
2 dl sukker
En vaniljestang
1 pk jordbærgele
0,5 dl vann
3 dl fløte


Start med å piske fløten til krem, og sett den kjølig. Så har du kremost, sukker og frøene fra en vaniljestang i en miksebolle, pisk dette til en luftig masse. 

Bland så gelepulveret med kokende vann og rør til alt er oppløst. La det avkjøle, men pass på den stiver fort siden det er så lite vann i den.


Ha så gelen i ostemassen litt etter litt og pisk på høy hastighet i noen sekunder slik at det blander seg godt. 


Så har du kremen ostemassen og rører forsiktig sammen for hånd. 


Del jordbær og legg utover bunnen. 


Ha ostemassen over. Sett kjølig i minst 5 timer eller over natten. 


Så har du en deilig fløyelsmyk frisk kake.


Noe å lage til 17 mai?


Ha en fin kveld :-)

9 kommentarer:

 1. Så utrolig god denne såg ut, og koselig med hjerteform <3 Jeg har ikke laget ostekake før men vil prøve meg på denne og en til. Men jeg lurer på hvilken kremost du bruker og om geleen må være avkjølt før du blander den med resten :)

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg bruker philadelfia, men har også brukt tine sin. Så begge deler går fint :.) Ja avkjøl geleen før du blander det, men pass på for den stiver fort siden det er så lite vann. Lykke til, den er kjempegod :-)

  SvarSlett
 3. Hei Lone, tusen takk for svar. Da jeg var på butikken i går så jeg etter ballerinakjeks, men fant ut at det var maaange forskjellige og alle med diverse smaker. Jeg lurer derfor på hvilken du bruker. Er det den med jordbærfyll eller toffeefyll eller en helt annen? Skal ut å kjøpe philadelphia og kjeks i morgen og gleder meg til å prøve :) Ble så inspirert av de fine bildene og den enkle forklaringen din. Takk for en superfin blogg :) Mvh Maria

  SvarSlett
 4. Skal rette på oppskriften, jeg har brukt ballerina brownie kjeks, men hvis du ikke finner det kan du bruke oreo, men husk at en pakke oreo er mindre enn en pakke med ballerina kjeks :-) Tusen takk for koselig tilbakemelding :-)

  SvarSlett
 5. Hei igjen. Jeg laget denne kaken og den ble kjempegod. Jeg blandet 50/50 med ballerina jorbærkjeks og ballerina toffeekjeks. Hvis noen vet hvor jeg får tak i ballerina browniekjeks så hadde jeg blitt glad for å vite det :) Kaken ble kjempegod. Jeg tok et bilde av den. Det ligger her: http://bildr.no/view/1633643

  SvarSlett
 6. Jeg kjøpte kjeksene på obs, men husk at oreo funker like bra :-) Kjempe fin kake! :-D

  SvarSlett
 7. Den så helt fantastisk ut! Må prøves en gang ;)

  SvarSlett
 8. lånet! lån! lån!Leter du etter en anerkjent og akkreditert privat lån selskap som tilbyr lån for lifetime mulighet.Vi tilbyr alle typer lån i en svært rask og enkel måte, personlige lån, billån, boliglån, studielån, business lån, investering lån, gjeld konsolidering og mye mer.Har du blitt avvist av banker og andre finansinstitusjoner?Trenger du en konsolidering lån eller boliglån? Ikke se noe mer som vi er her å gjøre alle dine økonomiske problemer en ting fra fortiden.Vi låne penger til enkeltpersoner og bedrifter som trenger økonomisk hjelp med en hastighet på 2%.Ingen personnummer kreves og ingen kredittsjekk kreves, 100% garantert.Jeg vil bruke dette mediet til å informere deg om at vi gir pålitelig og støttende og vi vil gjerne tilby deg et lån.Så send oss en epost til: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) å søke om et lån

  SvarSlett
 9. Jeg vil dele med dere alle her om hvordan jeg får lånet mitt fra Herr Benjamin som hjalp meg med et lån på 400 000,00 euro for å forbedre virksomheten min. Det var lett og raskt når jeg søkte om lånet når ting ble grovt med virksomheten min. Benjamin gir meg lån uten forsinkelse. her er Mr Benjamin e-post / whatsapp-kontakt: +1 989-394-3740, lfdsloans@outlook.com.

  SvarSlett