Hei hei!
Nå kommer det et innlegg igjen, og i dag har jeg bakt luftige og saftige rosinboller. Kjempe gode, og perfekt for en fridag som i dag. Både mann og barn ble glade for en rosinbolle mens hagearbeidet tas ute. De tar heller ikke lange tiden å lage siden de kun skal etterheves i 1 time. Altså ingen forheving. Disse kommer jeg garantert til å bake igjen!
Til 16 store boller:
150 gram smør
125 gram melis
5 dl melk
ca 1 kg hvetemel
100 gram gjær
ca 2-3 dl rosiner.
Start med å smelte smør.
Ha så i melis og melk og la det koke opp. Avkjøl det så i vannbad til det er fingervarmt.
Ha så mel (hold litt igjen til eltingen), og gjær i en bakebolle.
Tilsett melk og smørblandingen.
Start kjøkkenmaskinen og elt til du har en smidig deig. Tilsett mer mel underveis hvis det trengs.
Ha så i rosiner hvis du ønsker det og bare la maskinen gå til det akkurat er blandet. Jeg bruker å bløtlegge rosinene i en halvtime, lar de renne godt av, da blir rosinene saftigere.
Så har du deigen på benken, deler i passende emner og triller ut boller. Sett på bakebrett med bakepapir.
La de så heve i 1 time. Forvarm ovnen til 225 grader.
Da er de klar til steking, pensle de med sammenpisket egg og stek de i ca 10 min, til de har en fin farge.
Avkjøl og kos deg med rosinbolle.
Det skal iallefall vi gjøre i dag.
Ha en fin 1. mai alle sammen! :-)
Bollene ser dritt gode ut :) takk for en flott oppsikrift.
SvarSlettLeter du etter et legitimt lånetilbud i dag? Var du skrudd ned av banker på grunn av dårlig kreditthistorie? bekymre deg ikke mer, pluto kredittfinansiering hjem er ditt vendepunkt med bare en rimelig rente på 3%. Kontakt oss nå via
SvarSlettE-post: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +18474539904