torsdag 16. mai 2013

Havre og mais brød


Heisann!

I dag kommer det en oppskrift på et lyst saftig brød dere kan bake i helgen. Ingen kakeoppskrift i dag, men det vil komme noen fremover siden jeg skal feire bursdagene til mine to små utover i mai. Dette brødet er som vanlig bakt med spelt, men i tillegg er det havre og maismel i det, maismelet gjør brødet gyllent og fint, og havren gjør det saftig.  Dessuten lukter det helt nydelig.Til et brød:

3 dl store havregryn
3 dl melk
2 dl vann
2 ss smør
1 ts honning
25 gram gjær
1 dl maismel
ca 7 dl siktet speltmelStart med å koke havregrøt av melk, vann og havregryn. Ha så i smør, og honning og rør godt. 
La det stå til blandingen er lunken. 


Ha så resten av ingrediensene sammen med havregrøten i en bakebolle. Hold som vanlig igjen litt på speltmelet til eltingen. 
La deigen eltes i minst 8 min til deigen er fin og smidig og slipper bollen.


Sett så til heving i 1 time. Under plast, da blir det mest mulig saftig. 


Da ser den slik ut. 


Bak så ut til et brød og etterhev i 40 min. Forvarm ovnen til 225 grader. 


Når du setter inn brødet senker du temperaturen til 200 grader. Stek i ca 40 min. 


Vips så har du et nydelig gyllent brød å servere :-) Kjempegodt til spekemat og eggerøre.


Lukter helt fantastisk. Ha en flott 17. mai alle sammen!


1 kommentar:

 1. Goddag, jeg er Josef Lewis. En anerkjent, legitim og akkreditert utlåner. Vi gir ut lån av alle slag på en veldig rask og enkel måte, Personlig lån, Billån, Hjemslån, Studentlån, Bedriftslån, Oppdragsgiver, Gjeldskonsolidering. etc

  Få godkjent for en bedrift eller personlige lån i dag og få penger innen samme uke av søknaden. Disse personlige lånene kan godkjennes uavhengig av din kreditt og det er mange glade kunder å sikkerhetskopiere dette kravet. Men du vil ikke bare få det personlige lånet du trenger; du vil få den billigste. Dette er vårt løfte: Vi garanterer Den laveste prisen for alle lån med gratis sikkerhetsfordeler.

  Vi streber etter å gi et positivt varig inntrykk ved å overgå forventningene til kundene mine i alt jeg gjør. Vårt mål er å behandle deg med verdighet og respekt, samtidig som du yter den høyeste kvaliteten i tide. Ingen sosial sikkerhet Antall kreves og ingen kredittsjekk kreves, 100% garantert. Vennligst svar umiddelbart ved å bruke detaljene nedenfor hvis du er interessert i et lån og være fri for svindel ..

  E-post: progresiveloan@yahoo.com
  Ring / WhatsApp: +16626183756
  Nettsted: https://progresivefunding.wordpress.com  SvarSlett