onsdag 20. april 2011

Mild krydderkake med sjokoladebiter

Hei alle sammen :-)

I dag vil jeg dele med dere en mild krydderkake med sjokoladebiter som jeg bakte i helgen. Denne krydderkaken er mild på smak så den passer for de minste også, dessuten så har den sjokoladebiter i seg som passer kjempe bra sammen med kanelsmaken. Kaken er saftig og holder seg noen dager når den oppbevares kjølig. Til denne kaken laget jeg en nydelig frisk sitronkrem som passer kjempe godt sammen med krydderkaken.



Da trenger du: 

200 gram sjokolade
1/2 ts likør av valgfri smak
190 gram mel + 2 ss
90 gram havregryn
2,7 dl vann
110 gram smør
2 egg, lett pisket
170 gram sukker
250 gram brunt sukker
1/2 salt
1 ts natron
1 ts bakepulver
1,5 ts kanel


Start med å koke opp vann, hell vannet over havregrynene som du har lagt i en bolle. La det så hvile i 30 sekunder før du rører i det.


Smelt så smør i mikro, og hell dette over havregrynblandingen og rør godt. La det så hvile i 25 min.


Legg sjokoladeknappene i en bolle og tilsett 2 ss mel og likør (likør er valgfritt) og rør dette godt sammen. Sett dette så tilside. 


Når havregrynblandingen har hvilt i 25 min, har du de romtempererte eggene i en bolle. Jeg brukte her tre egg siden de var ganske små.


 Så visper du  dem sammen lett sammen. 


Tilsett så brunt og hvitt sukker. Visp dette godt sammen.


Tilsett så mel, bakepulver og natron. Rør godt.


Så har du i havregrynblandingen, og sjokoladeknappene. Og rører alt godt sammen.


Tilslutt har du i kanel og rører dette sammen med resten.


Hell så røra i en bakepapirkledd eller godt smurt form (20x30) og stek kaken i ca 40 min på 190 grader. 

Denne kaka lukter godt altså, det skulle ha gått an å lukte gjennom dataen :-)
La den så avkjøle seg litt og del den i biter. 

Så kan du nyte den som den er eller lage den friske sitronkremen til. 

Sitronkrem:

1 pk sitrongele + 1/2 dl kokende vann
Juicen fra 1 sitron
300 gram naturell kremost
3 dl fløte 
250 gram melis


Hell sitrongele og sitronjuice i en bolle, tilsett vannet og rør godt til alt sukkeret er oppløst. 

Sett i fryseren i 15 min.


Etter 15 min tilsetter du kremost og melis. 


Bland godt sammen.

Sett så igjen i fryseren i 15 min.


Pisk så fløten og rør dette sammen med geleblandingen. 


Denne kremen smaker kjempe godt sammen med krydderkaken. 


Så er den klar til servering, sammen med en kopp te eller en kopp kaffe. Ha en fin dag:-)













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar