søndag 24. mars 2013

Karamell blondies


Heisann!

Da er det påskeferie på meg og barna, og vi har over en uke fri! :-) Da blir det masse tid til baking og forhåpetligvis vær til å være ute å kose seg i sola. I går bakte jeg en karamell blondies med nydelig smak av karamell og litt sjokolade siden jeg hadde litt grovhakket stratos i røra også. Den ble kjempe god og skal bakes flere ganger! Jeg bakte den i en liten form (20x20), men vil du ha den større kan du doble eller tredoble den.


Til en liten langpanne (20x20):

170 gram mykt smør
3,5 dl lyst brunt sukker
2 egg
3,75 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker (helst med ekte vanilje)
1 dl grovhakket stratos
14 smørbukk karameller
2 ss fløte

Start med å sette frem egg og smør på kjøkkenbenken og la det stå et par timer. 

Forvarm ovnen til 180 grader.



Ha mykt smør og sukker i en miksebolle, miks til det er luftig.



Ha så i ett og ett egg og miks til du har en luftig røre. 


Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.


Ha i litt og litt av melblandingen opp resten av røra mens du mikser på lav hastighet, La det bare akkurat blande seg sammen. 


Ha så i grovhakket stratos og bland. 


 Ha så den ganske tykke røra i formen.



 Varm smørbukk og fløte enten på lav varme i en kjele eller forsiktig i mikro. 


 Ha den varme karamellen over kaka og bruk en kniv til å lage mønster. Stek midt i ovnen i 25-30 min.


 La den avkjølespå rist.


Da har du fantastisk gode blondies ferdig til å kose deg med! 


Ha en flott søndag alle sammen.
 

onsdag 13. mars 2013

Eplemuffins med havregryn


Heisann!

I dag kommer det en oppskrift på saftige eplemuffins med havregryn. Disse er bakt med eplesyltetøy og ikke noe sukker, og med masse havregryn så de er perfekt til å spise til mellommåltid, send med en i matpakken eller ta med ut på tur.  De er rett og slett kjempe gode! :-)



Til 12 muffins:

135 gram havregryn
150 gram hvetemel
1 ts bakepulver
3/4 ts natron
1/2 ts kanel
2 1/2 dl eplesyltetøy ( jeg brukte en med biter og med mindre sukker)
1 1/2 dl melk
1 ts vaniljesukker
1 eggehvite

Topping:

1 ss smeltet smør
25 gram havregryn
1 ss brunt sukker
1/4 ts kanel

Forvarm ovnen til 180 grader.


Bland sammen de tørre ingrediensene i en stor bolle.


I en liten bolle visper du sammen de våte ingrediensene. 



Ha så det våte i det tørre, bland til det akkurat er blandet sammen, ikke mer. Dette er viktig slik at de ikke skal bli seige. 

Ha røre i former. 



Bland sammen alle ingrediensene i toppingen og strø over muffinsen. 

Stek de midt i ovnen i 15-18 min til de er gyllen og fin. Test gjerne med en kakenål. 


Så er det bare å kose seg med en til kaffen, ta med i matpakken, eller ta med ut på skitur :-)


Ha en flott tirsdag alle sammen.