onsdag 13. mars 2013

Eplemuffins med havregryn


Heisann!

I dag kommer det en oppskrift på saftige eplemuffins med havregryn. Disse er bakt med eplesyltetøy og ikke noe sukker, og med masse havregryn så de er perfekt til å spise til mellommåltid, send med en i matpakken eller ta med ut på tur.  De er rett og slett kjempe gode! :-)Til 12 muffins:

135 gram havregryn
150 gram hvetemel
1 ts bakepulver
3/4 ts natron
1/2 ts kanel
2 1/2 dl eplesyltetøy ( jeg brukte en med biter og med mindre sukker)
1 1/2 dl melk
1 ts vaniljesukker
1 eggehvite

Topping:

1 ss smeltet smør
25 gram havregryn
1 ss brunt sukker
1/4 ts kanel

Forvarm ovnen til 180 grader.


Bland sammen de tørre ingrediensene i en stor bolle.


I en liten bolle visper du sammen de våte ingrediensene. Ha så det våte i det tørre, bland til det akkurat er blandet sammen, ikke mer. Dette er viktig slik at de ikke skal bli seige. 

Ha røre i former. Bland sammen alle ingrediensene i toppingen og strø over muffinsen. 

Stek de midt i ovnen i 15-18 min til de er gyllen og fin. Test gjerne med en kakenål. 


Så er det bare å kose seg med en til kaffen, ta med i matpakken, eller ta med ut på skitur :-)


Ha en flott tirsdag alle sammen.

 

3 kommentarer:

 1. De hørtes kjempegode ut! :) Er det noen mulighet for å sløyfe eggehvitta? Evt bruke noe annet?

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke prøvd uten eggehvite så jeg kan ikke si at det vil gå bra, men vet at man kan erstatte egg i baking med for eksempel 2 ss maisstivelse pr egg, eller 1 ss bakepulver i stedet for 1 egg. Du kan jo prøve det? Egget er jo med for å binde sammen røra. Har som sagt ikke prøvd det, men prøv det og gi gjerne tilbakemelding om det bli bra? :-)

  SvarSlett
 3. Goddag, jeg er Josef Lewis. En anerkjent, legitim og akkreditert utlåner. Vi gir ut lån av alle slag på en veldig rask og enkel måte, Personlig lån, Billån, Hjemslån, Studentlån, Bedriftslån, Oppdragsgiver, Gjeldskonsolidering. etc

  Få godkjent for en bedrift eller personlige lån i dag og få penger innen samme uke av søknaden. Disse personlige lånene kan godkjennes uavhengig av din kreditt og det er mange glade kunder å sikkerhetskopiere dette kravet. Men du vil ikke bare få det personlige lånet du trenger; du vil få den billigste. Dette er vårt løfte: Vi garanterer Den laveste prisen for alle lån med gratis sikkerhetsfordeler.

  Vi streber etter å gi et positivt varig inntrykk ved å overgå forventningene til kundene mine i alt jeg gjør. Vårt mål er å behandle deg med verdighet og respekt, samtidig som du yter den høyeste kvaliteten i tide. Ingen sosial sikkerhet Antall kreves og ingen kredittsjekk kreves, 100% garantert. Vennligst svar umiddelbart ved å bruke detaljene nedenfor hvis du er interessert i et lån og være fri for svindel ..

  E-post: progresiveloan@yahoo.com
  Ring / WhatsApp: +16626183756
  Nettsted: https://progresivefunding.wordpress.com  SvarSlett