fredag 26. august 2011

Italiensk pizza


Hei hei :-)

I dag har jeg laget en  italiensk pizza med pepperoni og salami til middag, og en med kjøttboller og pepperoni. Jeg må jo bruke pizzasteinen min når jeg har kjøpt den. Har blitt kjempe glad i den, og bruker den ofte :-) Du bør lage bunnen i god tid, jeg laget den i formiddag. Sausen tar også litt tid, da den skal koke litt og avkjøles helt. Men så godt det er med ekte italiensk pizza med tynn sprø bunn, tror det er favoritt pizzaen min. Så da starter vi med bunnen, som blir nok til to store runde pizzaer.


300 gram hvetemel
3 ss olivenolje
1,5 ts gjær
1/2 ts salt
1,5 dl lunkent vann


Bland sammen det tørre i en bolle.


Tilsett så lunkent vann og olje, og kna deigen godt sammen.


Sett den til heving en lun plass i en time. 

Da ser den slik ut. Ha den på benken og del den opp i to like store biter.


Så kjevler du dem ut til tynne pizzabunner. 


Pakk dem så inn i plast og legg dem i kjøleskapet frem til de skal brukes. 

Så kan du starte med tomatsausen og da trenger du:

Litt olje
1 charolottløk 
1 boks (400 gram) hakkede tomater
2 ss tomatpure
salt og pepper
1/2 ts basilikum
1 ts oregano


Start med å varme litt olje i en kasserolle


Hakk løk og ha dem i kasserollen i lag med oljen og la de bli myke. 



Tilsett så hakkede tomater, tomatpure, og alt krydderet, rør dette godt sammen. La det så koke opp og la det koke under lokk i ca 30 min. 


Så skal den avkjøles helt før du har den i en food prosessor og kjør til sausen er glatt. Sett så sausen kaldt til du skal bruke den. Dette ble veldig mye saus så jeg fryser den  i den pose til neste gang jeg skal ha pizza.

Når det er middagstid, setter du ovnen på 250 grader med pizzasteinen inni slik at den får varme seg opp sammen med ovnen. Dette fordi den ikke skal sprekke.


Når ovnen er varm, tar du pizzasteinen ut og legger pizzabunnen oppå. Ha på på saus, så ost, deretter pepperoni, kjøttboller, og løk. Sett inn i ovnen og stekt i 6-8 min, men følg med for dette går fort.


På den andre pizzaen hadde jeg først saus, så ost, deretter pepperoni salami og løk.



Så er det bare å spise, god middag :-)






4 kommentarer:

  1. Eg kommer gjerne på middag! :D
    Ønsker meg en pizzastein og gitt...

    SvarSlett
  2. Jeg klarte selvfølgelig å miste den i gulvet, så nå må jeg kjøpe meg ny :-) men den er så absolutt verd det, pizzaen bli kjempe god :-)

    SvarSlett
  3. Dette såg snadde ut, Lone:o)
    Seier som Matmonsteret....ønskar meg pizzastein!!
    Men eg må innrømme at eg har ein eigen forkjærligheit for tjukke botnar;o)

    SvarSlett
  4. Ja, den pizzaen med tjukk bunn og masse fyll er absolutt en av mine favoritter, den har jeg vokst opp med :-)

    SvarSlett