Hei hei :-)
I dag kommer det en oppskrift på kjempe gode daim cookies, med litt kaffesmak :-) Seige i midten og harde i kantene, akkurat som de skal være. Dessuten er det karamellsaus i kjeksene, som gir en ekstra karamellsmak på de. Godt ja!
Lag disse du også:
200 gram smør
200 gram melis
0,5 dl karamellsaus (du kan bruke freia sin ferdige karamellsaus)
250 gram hvetemel
2 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
1 ts moccaessens ( eller 1 ss sterk kaffe)
3 ts kakao
1,5 ts bakepulver
2 plater daim
Start med å forvarme ovnen til 180 grader.
Så har du romtemperert smør og melis i en miksebolle. Miks sammen til det er en luftig smørkrem.
Ha i karamellsaus, vaniljekstrakt, moccaessens og grovhakket daim. Bland dette godt sammen.
Bland så sammen hvetemel, kakao og bakepulver. Eventuelt vaniljesukker hvis du bruker det. Sikt dette i resten av røra, og bland godt sammen.
Ha så ca en ss røre på en bakepapirkledd bakeplate, med litt mellomrom da de flyter litt utover.
Stek i ca 12 min. La de stå litt på bakeplaten før du legger de på rist, siden de er myke når de tar de ut fra ovnen.
Så kan du oppbevare de i en tett kakeboks opp til en uke, hvis de varer så lenge:-)
Ha en fin kveld:-)
Disse ser fantastiske ut!
SvarSlettKan de fryses ?
SvarSlett