mandag 22. august 2011

Daim og mocca cookies


Hei hei :-)

I dag kommer det en oppskrift på kjempe gode daim cookies, med litt kaffesmak :-)  Seige i midten og harde i kantene, akkurat som de skal være. Dessuten er det karamellsaus i kjeksene, som gir en ekstra karamellsmak på de. Godt ja! 


Lag disse du også:

200 gram smør
200 gram melis
0,5 dl karamellsaus (du kan bruke freia sin ferdige karamellsaus)
250 gram hvetemel
2 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
1 ts moccaessens ( eller 1 ss sterk kaffe)
3 ts kakao
1,5 ts bakepulver
2 plater daim

Start med å forvarme ovnen til 180 grader. 



Så har du romtemperert smør og melis i en miksebolle. Miks sammen til det er en luftig smørkrem. 



Ha i karamellsaus, vaniljekstrakt, moccaessens og grovhakket daim. Bland dette godt sammen. 



Bland så sammen hvetemel, kakao og bakepulver. Eventuelt vaniljesukker hvis du bruker det. Sikt dette i resten av røra, og bland godt sammen.



Ha så ca en ss røre på en bakepapirkledd bakeplate, med litt mellomrom da de flyter litt utover. 

Stek i ca 12 min. La de stå litt på bakeplaten før du legger de på rist, siden de er myke når de tar de ut fra ovnen.



Så kan du oppbevare de i en tett kakeboks opp til en uke, hvis de varer så lenge:-)


Ha en fin kveld:-) 

2 kommentarer: