mandag 8. august 2011

Karamellkake


Hei hei :-)

Da er ferien ferdig og hverdagen er igang hos oss igjen. Men det er godt å komme i normal rytme igjen etter noen ukers ferie :-) Jeg gleder meg iallefall til å bake igjen og oppdatere bloggen litt oftere :-) Så i dag deler jeg en oppskrift på karamellkake, en kake i liten langpanne som jeg bakte og vi tok med oss på hyttetur i ferien. I denne karamellkaken brukte jeg hjemmelaget karamellsaus som dere finner oppskriften på her. Men dere kan også bruke freia sin karamellsaus som jeg ofte også bruker i denne kaken. Med hjemmelaget karamellsaus ble kaken rikere på karamellsmak. Så da er det bare å sette igang å bake:


2 egg
3 dl sukker
6 ss karamellsaus
4 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
115 gram smør
1,5 dl melkStart med å piske egg og sukker til eggedosis. Ha i vaniljeekstrakt hvis du bruker det.Smelt så smøret, og ha i melken slik at smørmelken blir lunken.


Bland så inn karamellsausen i smørmelken.


Ha så smørmelken i eggedosisen og bland forsiktig sammen.Bland så hvetemel, bakepulver og vaniljesukker hvis du bruker det. Sikt dette i eggedosisen og bland godt men forsiktig sammen.


Ha i en liten langpanne godt smurt eller med bakepapir og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 25- 30 min.

La den så avkjøles mens du lager glasuren. Dette blir et tykt lag glasur, så hvis du heller vil ha et tynt lag, lager du halv porsjon:

100 gram smør
1 ts kaffepulver
3 ss kokende vann
3 ss karamellsaus
2 ts vaniljeekstrakt eller 3 ts vaniljesukker
300-400 gram melis


Start med å smelte smøret.


Ha i karamellsaus,
bland kaffepulveret med det kokende vannet og ha i,
 og så vaniljeekstrakt eller vaniljesukker og bland godt.Så starter du å ha i melis litt etter litt til du får en passe tykk glasur. La den stå litt i kjøleskapet til den tykner litt.Ha på kaken og pynt med daimkuler eller som meg jordbærstrøssel :-) Du kan ta kaken ut av formen, men jeg velger å ha den i siden jeg skulle ha den med meg på hytta :-)


Kos dere med karamellkake, og ha en fin kveld.
7 kommentarer:

 1. hei! kan jeg lage denne i en rundt form(2x24)? i så fall, må jeg halvere oppskriften eller?

  SvarSlett
 2. Jeg ville ikke halvert oppskriften, da tror jeg den blir veldig lav.. Hvis du vil ha en høy kake, bruk denne oppskriften. :-)

  SvarSlett
 3. Prøvde kaken din i går :) Veldig god :) Og alltid bra med masse fyll på...er alltid så kjedelig å følge en oppskrift og finne ut at glasuren kanskje bare holder akkurat til å dekke overflaten...Skal lage en til i kveld og fryse ned ;)

  SvarSlett
 4. Denne kaken er absolutt den beste jeg har smakt! Jeg ble fullstendig lei meg da det ble tomt :-) Enkel å lage og fantastisk god på smak. Enkel å like. Altfor enkel å spise opp...
  Har nettopp oppdaget bloggen din, og her var det mye godt. Fant også mange cookies-oppskrifter som slo veldig godt an hos familien. Kommer til å finne mye inspirasjon her ser jeg.

  SvarSlett
 5. Skal si meg enig i at denne kaken er kjempegod, og den går tom fort her i huset :-D tusen takk for fine ord, godt å høre at noen leser og setter pris på bloggen min :-D

  SvarSlett
 6. Hvor liten/stor er en liten langpanne?

  SvarSlett