Hei :-)
I dag skal dere få en oppskrift på nydelige dots cupcakes. Jeg tenkte hvorfor bruke bare oreo kjeks, dots er mye bedre synes jeg personlig, og det er greit å prøve noe annet en gang i blant :-) Denne cupcaken er dessuten veldig enkel å lage, men pass på den er svært vanedannende :-) Du bruker da den mørke dots kjeksen, kan sikker bruke den lyse også men da blir det en annen smak.
Så da er det bare å sette igang med bakingen:
100 gram smør
3 store eggehviter
2,5 dl melk
250 gram hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vanliljeekstrakt eller 3 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
190 gram sukker
2 pakker dots kjeks eller oreo hvis du heller vil bruke det.
Start med å ta fra hverandre 12 kjeks og legg den delen med fyllet opp ned i formene.
Resten av kjeksen sparer du til frostingen.
Pisk så smør til en luftig krem. Husk bruk romtemperert smør.
Ha så oppi melk og vaniljeekstrakt. (bruker du vaniljesukker ikke ha dette oppi her men i lag med melet)
Pisk dette godt sammen.
Bland så sammen mel, salt og bakepulver (evn vaniljesukker) og ha dette oppi sammen med resten. Pisk så dette godt sammen.
Så kan du ha i sukkeret og pisker videre i ca 2 min.
Så kan du ha i eggehviter, og pisk godt sammen på høy hastighet i 2 min.
Brekk så opp resten av oreo kjeksen i passe biter og bland dette sammen med 1 ss mel. Dette fordi kjeksen ikke skal dette til bunnen av cupcaken.
Bland så inn oreokjeksen med resten av røra.
Ha røra i former ca 3/4 full.
Stek på 180 grader i 20-25 min, til de får en gyllen farge.
La de så avkjøles på rist, mens du lager frostingen:
250 gram kremost
225 gram melis
1 ts vaniljeekstakt eller 2 ts vaniljesukker.
100 gram smør
Resten av oreokjeksen fra starten
Pisk sammen kremost og smør til en luftig krem.
Ha i vaniljeekstrakt eller vaniljesukker og smør og pisk videre godt sammen.
Hakk så oreokjeksen (de 12 halvdelene fra starten) til fine biter. Bland det så sammen med resten.
La den stå litt kjølig.
Så er det bare å pynte cupcakene, og kos dere :-) Ha en fin kveld.
MMmmmmmmmm men det så litt komplisert ut!
SvarSlettDe er ganske enkle å lage, men oppskriften er veldig detaljert :-)
SvarSlett