Hei :-)
Her en helg bakte jeg rosinboller, en favoritt hjemme hos oss, men de blir så alt for sjelden bakt. Det blir bare glemt, men det er jo så enkelt og så godt. Ingenting er så godt som en kopp kakao og en rosinbolle. Du kan også servere de til kaffen, med brunost, syltetøy eller hvitost. De er dessuten veldig lettvint å ha med på tur og en favoritt hos barn.
Så her har dere en av oppskriftene mine slik at dere kan lage deilige rosinboller i dag :-)
10 dl hvetemel
1 dl sukker
100 gram smeltet smør
3,5 dl melk
1 egg
50 gram gjær
Rosiner
Start med å ha halvparten av melet, sukkeret og egget i en bolle.
Smelt så smøret
Ha oppi melk, jeg bruker for det meste h-melk når jeg baker da dette gir best smak. La dette varme seg opp slik at det er lunkent.
Ha så melkeblandingen i lag med resten.
Start så kjøkkenmaskinen på lav hastighet og la den gå til alt er godt blandet.
Ha så oppi rosiner, så mye som du selv liker i bollene. Eller hvis du vil ha vanlig hveteboller la det vær.
Øk så hastigheten og spe på med litt og litt mel til du får en deig som slipper kantene, og går oppover eltekroken slik som du ser den begynner å gjøre på bildet. Litt mer mel nå så er den ferdig.
Sett så deigen til heving i 40-50 min, til den har dobbel størrelse.
Da er den ferdig. Ha den nå på benken, med litt mel. Trill ut til passe store boller og sett til heving til de er dobbelt så store.
Forvarm ovnen til 250 grader.
Nå er de klare til steiking. Pensle de med et pisket egg og stek de i 8-10 min.
Da er det ferdige, enkelt og godt, med et glass melk til, kakao eller kaffe :-) Ha en fin dag.
Så her har dere en av oppskriftene mine slik at dere kan lage deilige rosinboller i dag :-)
10 dl hvetemel
1 dl sukker
100 gram smeltet smør
3,5 dl melk
1 egg
50 gram gjær
Rosiner
Start med å ha halvparten av melet, sukkeret og egget i en bolle.
Smelt så smøret
Ha oppi melk, jeg bruker for det meste h-melk når jeg baker da dette gir best smak. La dette varme seg opp slik at det er lunkent.
Ha så melkeblandingen i lag med resten.
Start så kjøkkenmaskinen på lav hastighet og la den gå til alt er godt blandet.
Ha så oppi rosiner, så mye som du selv liker i bollene. Eller hvis du vil ha vanlig hveteboller la det vær.
Øk så hastigheten og spe på med litt og litt mel til du får en deig som slipper kantene, og går oppover eltekroken slik som du ser den begynner å gjøre på bildet. Litt mer mel nå så er den ferdig.
Sett så deigen til heving i 40-50 min, til den har dobbel størrelse.
Da er den ferdig. Ha den nå på benken, med litt mel. Trill ut til passe store boller og sett til heving til de er dobbelt så store.
Forvarm ovnen til 250 grader.
Nå er de klare til steiking. Pensle de med et pisket egg og stek de i 8-10 min.
Da er det ferdige, enkelt og godt, med et glass melk til, kakao eller kaffe :-) Ha en fin dag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar