Heisann!
Da er jeg tilbake, etter en liten pause. Det krever litt tilvenning når vi har blitt en familie på 4, og det gir lite tid til blogging :-) men nå skal jeg starte å blogge litt igjen, innimellom når tiden tillater det. I dag har jeg bakt et grovt kli-brød, for brød må man jo ha, og i dag ble det rundt for å få litt variasjon i hverdagen. Jeg har lest denne bloggen en del i det siste og blitt inspirert av hennes mange gjærbakst oppskrifter, og dette brødet kommer derifra.
Til et stort rundt brød:
2 dl hvetekli
2 dl havrekli
1 ts honning
5 dl kokende vann
2 ts salt
25 gram gjær
2 ss olje
ca 7 dl hvetemel
Start med å ha hvetekli, havrekli og honning i bakebollen.
Hell over kokende vann,
og rør rundt. La det så stå i ca 45 min til blandingen er lunken.
Så har du salt, gjær, olje og nesten alt hvetemelet. Hold igjen litt til å justere deigen med underveis i eltingen.
Start så kjøkkenmaskinen og la den gå minst 10 min. Underveis har du i det hvetemelet du trenger,
til du har en fin spenstig deig som slipper bollen.
Sett så til heving, med plast over i minst 1 time.
Da ser den slik ut.
Form så brødet til en høy stor bolle, siden deigen glir utover under etterhevingen. Etterhev i ca 40 min under plast og håndkle. Forvarm ovnen til 200 grader.
Stek på nederste rille i ca 35-40 min.
Så har du et nydelig grovt saftig brød.
Nyt lukten av nybakt brød i huset.
Nå skal jeg kose meg med kveldsmat, ha en fin kveld alle sammen :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar