søndag 10. februar 2013

Fløyelsmyk sjokoladekake


Heisann!

Da er jeg tilbake etter en pause, mye sykdom hos barna og dårlig form selv gjorde at jeg valgte å legge bort bloggen en liten stund. Men nå er jeg her igjen og nye innlegg vil komme jevnlig :-) 
I dag vil jeg dele med dere en helt fantastisk fløyelsmyk sjokoladekake, med fyldig god topping. Rask å lage, helt nydelig, og veldig lett å spise mye av :-) I kaken bruker jeg rømme, og det gjør kaken utrolig saftig. Den står seg godt og bli bare bedre desto lengre den står. Men det er en fare for at den vil bli borte raskt da. 



Men da tror jeg vi rett og slett går rett til oppskriften:

125 gram smør
220 gram brunt sukker
100 gram sukker
3 egg
300 gram hvetemel
35 gram kakao
1 ts natron
160 gram rømme
125 ml vann
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker. 

Forvarm ovnen til 180 grader. 


Ha rett og slett alt sammen i en miksebolle. Enkelt ikke sant?


Miks så alt sammen i 3-4 min til alt er godt blandet. 


Ha så røra i en liten langpanne, kledd med bakepapir. 
Stek midt i ovnen i 30-35 min. 

La så kaka avkjøle mens du lager toppingen:

100 gram sjokolade
60 gram smør
80 gram melis
60 gram rømme
1 ts mokkaekstrakt



Ha alt i en kasserolle og varm forsiktig opp. Rør sammen og sett den i kjøleskapet i ca 20 min til den er litt mer fast. 


Da burde kaken være avkjølt og klar for å pyntes. 


Så kan du bare kose deg med et deilig stykke sjokoladekake, og kanskje et glass melk. 


Hvem kan motstå dette? :-)


Ha en flott søndagskveld alle sammen! 


15 kommentarer:

  1. hei! bruker du usaltet smør eller?

    SvarSlett
  2. Jeg har ikke gjort det i denne oppskriften, men hvis du foretrekker det kan du sikkert bruke det :-)

    SvarSlett
  3. Hva slags sjokolade bruker du i toppingen? Og kan man utelate mokkaekstrakt, evnt erstatte det med noe annet?

    SvarSlett
  4. Jeg bruker vanlig kokesjokolade, lys eller mørk er opp til deg ut i fra hva du liker :-) Bare utelat mokkaekstrakt eller bruk 1 ss sterk kaffe istedet hvis du liker den smaken.

    SvarSlett
  5. Skal smøret smeltes før det blandes i kakerøra?

    SvarSlett
  6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  7. MÅ jeg ha mikser for å blande eller kan det gjøres for hånd?

    SvarSlett
  8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  9. Smøret skal ikke smeltes, men være romtemperert. Derfor må det brukes mikser når denne kaken skal lages siden smøret må piskes godt inn.

    SvarSlett
  10. Hvis man ikke har kjøkkenvekt, hvilke mål er det da på ingrediensene?

    SvarSlett
  11. Da anbefaler jeg deg å gå til denne linken: http://kunnskapsbasen.com/heleinnlegget.asp?il=220&kt=18&ukt=91

    Der har du det meste. :-)

    SvarSlett
  12. Hvor stor skal stekepannen være?

    SvarSlett
  13. Hei, må man bruke brun sukker? Tror u det går greit hvis jeg bare har hvitt sukker i den?

    SvarSlett
  14. har laga den i dag :) gleder meg til å smake på den strax :D

    SvarSlett