mandag 19. november 2012

Solskinnsboller


Heisann!

For å få litt solskinn inn i litt mørkere dager bakte jeg her en dag solskinnsboller. Med kanel, sukker, smør, rosiner, vaniljekrem og melisglasur ble dette en liten gløtt av sommer på en mørk regntung dag. Disse solskinnsbollene er saftig og luftig og smaker rett og slett helt fantastisk! Til ca 20 solskinnsboller:

125 gram smør
5 dl melk
1 egg
1,5 dl sukker
50 gram gjær
Ca 15 dl hvetemel

Kanel etter ønske
Sukker etter ønske
50 gram smør
1 dl rosiner ( legg de gjerne i bløt en halvtime, slik at de blir enda mer saftig)
Vaniljekrem

Melis og vann. 


Start med å smelte smør,


ha så i melken og varm opp til blandingen er lunken.


Ha nesten alt melet, gjær, egg og sukker i en bakebolle sammen med det våte. 


Start kjøkkenmaskinen og la den gå i minst 10 min til du har en fin og smidig deig som slipper bollen, spe på med litt mel underveis hvis det trengs. 


Sett så deigen til heving i 1 time. 


Da ser den slik ut. 
¨

Ha deigen på benken del den i to, og kjevle hver del ut til rektangler. 
Smør på smør blandet med kanel og sukker, og dryss over rosiner. 


Rull så sammen og del i passe biter, som du setter på en bakeplate med bakepapir. 


La den etterheve i 40 min. Forvarm ovnen til 225 grader.
Når de er ferdig etterhevet, trykk ned en grop i hver bolle og ha en stor ts vanlijekrem i hver. Stek de i 10-12 min midt i ovnen til de er gyllen og fin. Nyt den deilige lukten av gjærbakst som brer seg i huset. 


Når de har avkjølt seg pynter du de med melisglasur. 


Så kan du kose deg med saftige solskinnsboller,


fylt med deilig solskinn :-)


Ha en fin mandag alle sammen. 

3 kommentarer:

 1. Disse ble veldig gode. Takk for oppskrift og fine bilder:-)

  SvarSlett
 2. Goddag, jeg er Josef Lewis. En anerkjent, legitim og akkreditert utlåner. Vi gir ut lån av alle slag på en veldig rask og enkel måte, Personlig lån, Billån, Hjemslån, Studentlån, Bedriftslån, Oppdragsgiver, Gjeldskonsolidering. etc

  Få godkjent for en bedrift eller personlige lån i dag og få penger innen samme uke av søknaden. Disse personlige lånene kan godkjennes uavhengig av din kreditt og det er mange glade kunder å sikkerhetskopiere dette kravet. Men du vil ikke bare få det personlige lånet du trenger; du vil få den billigste. Dette er vårt løfte: Vi garanterer Den laveste prisen for alle lån med gratis sikkerhetsfordeler.

  Vi streber etter å gi et positivt varig inntrykk ved å overgå forventningene til kundene mine i alt jeg gjør. Vårt mål er å behandle deg med verdighet og respekt, samtidig som du yter den høyeste kvaliteten i tide. Ingen sosial sikkerhet Antall kreves og ingen kredittsjekk kreves, 100% garantert. Vennligst svar umiddelbart ved å bruke detaljene nedenfor hvis du er interessert i et lån og være fri for svindel ..

  E-post: progresiveloan@yahoo.com
  Ring / WhatsApp: +16626183756
  Nettsted: https://progresivefunding.wordpress.com

  SvarSlett
 3. Leter du etter et legitimt lånetilbud i dag? Var du skrudd ned av banker på grunn av dårlig kreditthistorie? bekymre deg ikke mer, pluto kredittfinansiering hjem er ditt vendepunkt med bare en rimelig rente på 3%. Kontakt oss nå via

  E-post: plutocreditfinancier@gmail.com
  Whatsapp: +18474539904

  SvarSlett