mandag 15. august 2011

Saftig sjokoladekake med appelsin


Heisann:-)

Da er det mandag igjen etter en herlig helg med supert vær:-) I dag vil jeg dele en oppskrift på en kjempe saftig nydelig sjokoladekake med appelsinjuice. Den er enkel å lage siden alt skal blandes sammen i en kasserolle. Saftigere kake skal du lete lenge etter. Jeg laget den i en liten rundform, men du kan doble oppskriften og lage den i en langpanne hvis det er ønskelig.


200 gram smør
2,25 dl appelsinjuice
300 gram sukker
3 egg
3 ss kakao
1 ts natron
260 gram hvetemel

Forvarm ovnen til 175 grader


Start med å smelte smøret,


ha så i appelsinjuice og varm opp litt.


Så har du i sukkeret og rører til det er oppløst.


Ta kasserollen av platen og ha i sammenpiskede egg.



Bland sammen hvetemel, kakao og natron og sikt dette i. Bland godt sammen til en fin røre.


Ha i en liten smurt rundform og stek på midterste rille i ca 30-35 min.

Avkjøl så kaken mens du lager glasuren, en enkel, men kjempegod glasur:

150 gram mykt smør
200 gram melis
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
3 ss kakao.

Bland alt sammen til en jevn og fin glasur.



Pynt så kaken med glasuren og kanskje noen myke sølvkuler eller annen valgfri pynt.


Så er det bare å nyte et deilig stykke sjokoladekake til kaffen eller et glass melk :-)


Var det ikke enkelt?  Ha en fin dag :-)

21 kommentarer:

  1. Ser rågodt ut! Appelsin og sjokolade er en dødelig kombinasjon! Fint at du har bilder steg for steg - det ser så lett ut. Mm!

    SvarSlett
  2. Den er kjempegod, og så saftig pga appesinjuicen :-)

    SvarSlett
  3. Serverte kaken til kollegaer som feiring av eksamen og den ble godkjent!
    Jeg er imidlertid noe usikker på om oppskriften på glasuren er korrekt. Min ble veldig tykk og ikke lett å smøre utover (brukte ikke all melisen). Kanskje for lite smør eller for mye melis?

    SvarSlett
  4. Jeg brukte veldig mykt smør da, hadde stått på benken i mange timer. For mengdene skal være rett, ikke lenge siden jeg lagde glasuren :-) hyggelig å høre at kaken ble godkjent da, den er kjempe god en av mine favoritter :-)

    SvarSlett
  5. Hvor stor form brukte du?:)

    SvarSlett
  6. Liten rundform, ca 24 cm.. :-)

    SvarSlett
  7. Glemte du ikke bakepulver ? Gleder meg til å prøve oppskriften :)

    SvarSlett
  8. Nei har ikke glemt det, for hevemiddelet i denne kaken er natron :-D

    SvarSlett
  9. Denne så veldig god ut. Men stusser litt på melinnholdet, er det veldig viktig at det blir nøyaktig 259 gr i stedetfor 260 gr?

    Tror du man kan bruke eplejuice i stedet for appelsin eller er det noe spesielt med egenskapene til appelsin vs eple?

    SvarSlett
  10. Nydelig kake!. Jeg tok litt appelsinjuce i fyllet, det var perfekt;-)
    Ingrid

    SvarSlett
  11. Det er bare å bruke 260 gram mel ja, tror jeg har skrevet feil. Appelsinjuice bruker jeg siden appelsin og sjokolade er en god kombinasjon, og appelsinen er med på å gjøre kaken saftig. Har ingen erfaring med å bruke eplejuice så dette kan jeg ikke uttale meg om.

    SvarSlett
  12. Appelsin i fyllet hørtes veldig godt ut, det må jeg prøve neste gang :-)

    SvarSlett
  13. Denne var bare helt utrolig god!!:)

    SvarSlett
  14. Fantastisk blogg du har. 3 jenter fra 6-11 har nett laget kaken. Med bilder og god forklaring klarte de det helt alene. Mammaen kunne lese Politi ( Jo Nesbø) og kose seg. Restultatet ble kjempe bra. Både du og jentene imponerer stort :) Takk!

    SvarSlett
  15. Så bra, tusen takk for kjempe fin tilbakemelding :-) Så flinke jenter da :-)

    SvarSlett
  16. Heisann, fikke kjempelyst til å bake denne til fruens bursdag i morgen. Blir den like god om den blir bakt ikveld??

    SvarSlett
  17. Denne kaken bli bare bedre og bedre når den står, den kan trygt bakes i kveld :-)

    SvarSlett
  18. Hei! Fant denne da jeg googlet. Lurer på hvor mye varme du har på plata når du rører inn ingrediensene? Håper på raskt svar da denne skal bakes i morgen. :-)
    Lene

    SvarSlett
  19. Tusen takk for oppskriften. Har laget denne selv en gang i tiden, men klarte ikke finne oppskrifta. Og jeg har ønsket å lage denne igjen siden den er så utrolig god. :)
    Dette blir farsdagskaken i år. :)

    SvarSlett
  20. Elsker denne kaken, selv JEG lykkes å bake den. Smurte litt appelsinmarmelade oppå kaken før jeg smurte over glasuren første gang jeg bake den. Ble kjempegodt :) Denne gangen delte jeg kaken i to og hadde i kirsebærsyltetøy, spent på resultatet:)

    SvarSlett
  21. Takk for oppskrift :D. Jeg byttet ut mel med 240-245g Toro glutenfri fin kakemix og ellers etter oppskriften og fikk laget en kjapp og enkel glutenfri sjokoladekake (Når flere før den nektet å heve og ble svamp). Brukte litt kokosfett i stedet for noe av smøret, da jeg hadde gått tom pga tidligere mislykkede kaker på kvelden. *Tommel opp* for reddet bursdag.

    SvarSlett