mandag 5. september 2011

Stratos cupcakes

Hei alle sammen :-)

I helgen fikk vi besøk og da måtte jeg bake noe til kaffen, og det var ikke meg i mot :-) valget falt denne gangen på stratos cupcakes med stratoskrem, og det var absolutt et bra valg, for de var helt fantastisk gode! Disse må dere prøve. Deilige vaniljecupcakes med stratosbiter i, og på toppen nydelig stratoskrem.  Jeg liker ikke så mye topping på cupcakes så jeg lagde ikke så mye, men vil dere ha mye på lag det dobbelte av toppingen. Jeg har blitt inspirert av http://www.detsoteliv.no/ når jeg laget disse.



Du må starte dagen i forveien med kremen:

150 g stratos
3 dl fløte


Kok opp fløten, og ta den av platen.



Ha så i oppdelt stratos i fløten og rør til alt er oppløst. La den så stå til den er romtemperatur, sett den så kjølig natten over. 

Så kan du lage cupcaken:

150 gram romtemperert smør
150 gram sukker
2 store egg
2 ts bakepulver
250 gram hvetemel
1,5 dl kaffefløte
1 ts vanlijeessens eller 1/2 ts vaniljepulver
100 gram stratos

Start med å forvarme ovnen til 200 grader.


Start med å ha sukker og romtemperert smør i en miksebolle. 


Miks sammen til det er en luftig krem. 



Tilsett så et og et egg og pisk godt imellom hver. 


Så kan du ha i kaffefløten, miks litt sammen. Ha også i vaniljeessens her hvis du bruker det.



Bland sammen mel, bakepulver og vaniljepulver ( bruker du vaniljeessens skal du ikke bruke vaniljepulver). 
Tilsett så litt og litt mel, mens mikseren går på lav hastighet, slik at du ikke får mel på hele kjøkkenet:-)


Så blander du i grovhakket stratos.



Ha så røren i former og stek i 15-20 min.



Så er de ferdigstekt

La de avkjøles og imens kan du gjøre ferdig kremen.


Det er ganske enkelt bare å piske den opp til den blir stiv. Dette tar ikke lang tid :-)


Pynt så cupcaken, og ha gjerne på noen hvite perler. 


Nam nam:-)


Ha en fin mandagskveld!




8 kommentarer:

  1. Disse så riktig gode ut. Takk for oppskriften.

    SvarSlett
  2. Jeg har brukt mye andre sjokolader til å lage krem, men ikke Stratos ennå..... må prøves. Det så virkelig godt ut :-)

    SvarSlett
  3. Hei :) jeg lurer på om man fortsatt skal tilsette vaniljepulveret selv om man har tilsatt vanilje essens? det står "Bland sammen mel, bakepulver og vaniljepulver."

    SvarSlett
  4. Nei hvis du bruker vaniljepulver kutter du vaniljeessens eller omvendt :-) skal rette opp feilen :-)

    SvarSlett
  5. trenger svar kjapt! hvor mange grader må ovnen settes på på?

    SvarSlett
  6. De skal stekes på 200 grader.

    SvarSlett
  7. Egner disse seg til frysing?

    SvarSlett
  8. Ja, frys de uten frosting så skal det gå greit. De blir selvfølgelig ikke så gode som når de er fersk fra ovnen, men slik er det med alt du fryser :-)

    SvarSlett