Heisann:-)
Regnværet fortsetter her, men håper på litt bedre vær i helgen slik at vi kommer oss på en liten tur :-) Men i mellomtiden får vi kose oss inne, og kanskje bake litt?
Sist helg lagde jeg sveler som en liten søndagslunch her hjemme. Det var stor suksess her hjemme, og ble godt mottatt :-)
Men da tror jeg vi går til oppskriften som gir ca 15 sveler:
3 egg
1 dl sukker
3 dl kefir
ca 4 dl hvetemel
1 ts natron
Litt salt
Ha sukker og egg i en bolle, pisk dette godt sammen.
Ha så i kefir og rør sammen.
Spe så på med hvetemel iblandet natron til du har en passe røre. La den stå å svelle i ca 15 min.
Stek på takke eller i stekepanne. Jeg steker i stekepanne, på medium varme. La de steke til det bobler på den ene siden, ( se bildet) så kan du snu dem og stek til den andre også har en fin brunfarge.
Så kan du ha på brunost, eller hva med litt hjemmelaget jordbærsyltetøy og rømme?
Ha en fin fredag :-)
Men da tror jeg vi går til oppskriften som gir ca 15 sveler:
3 egg
1 dl sukker
3 dl kefir
ca 4 dl hvetemel
1 ts natron
Litt salt
Ha sukker og egg i en bolle, pisk dette godt sammen.
Ha så i kefir og rør sammen.
Spe så på med hvetemel iblandet natron til du har en passe røre. La den stå å svelle i ca 15 min.
Stek på takke eller i stekepanne. Jeg steker i stekepanne, på medium varme. La de steke til det bobler på den ene siden, ( se bildet) så kan du snu dem og stek til den andre også har en fin brunfarge.
Så kan du ha på brunost, eller hva med litt hjemmelaget jordbærsyltetøy og rømme?
Ha en fin fredag :-)
Elsker Sveler! Er vel på tide at jeg lager det igjen snart :)
SvarSlettOi er det så lett å lage sveler? Det har jeg egentlig aldri tenkt på før, er bare noe man kjøper på ferga, haha! Det må jeg prøve en gang:)
SvarSlettNam, ser kjempe godt ut. Fin blogg du har. Har lagt den til som link på bloggen min, My Little Kitchen. Håper du vil gjøre det samme ;) Sjekk den ut her: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.com/
SvarSlettTusen takk :-) har lagt deg til, fin blogg du har og :-)
SvarSlettSveler - nam, nam. Det minner meg om fergturer i nord-norge. Takk for både oppskrift og flotte bilder!
SvarSlettEr du glad i det italienske, stikk innom superkokken.no
Beste mathilsen fra Superkokken