onsdag 21. mars 2012

Havrebrød


God morgen :-)

I dag kommer det en oppskrift på et nydelig saftig hverdagsbrød, nemlig havrebrød.Passer ypperlig for barn som ikke er så glad i hele korn, datteren min har iallefall godkjent det! :-) På grunn av havren i brødet blir det veldig saftig og det holder seg fint 3-4 dager i brødskuffen. Men innen det er det vel oppspist:-)


Til 2 medium store brød:

7,5 dl lunken melk
1,5 dl lunkent vann
7,5 dl havregryn
3,5 dl sammalt hvete fin
25 gram gjær
1 ts salt
ca 10-12 dl hvetemel


Start med å ha havregryn, sammalt hvete, salt og gjær i en bolle, sammen med lunkent vann og melk.


Så starter du kjøkkenmaskinen og lar det blande seg godt sammen. 


Start så med å spe på med hvetemel,
'

til du har en smidig deig som så vidt slipper bollen. Men ikke ha i for mye mel, da havregryn vil trekke til seg mye væske under heving. 


Sett til heving i ca 45 min.


Da er den ca dobbelt så stor. 


Ha deigen så på en melet benkflate og del deigen til to like store brød. Ha i brødformer, og sett til etterheving i ca 45 min. 

Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader. 


Når de er ferdig hevet, steker du dem nederst i ovnen i 35-40 min, til de har en hul lyd under når du banker på dem. 


La de avkjøles, og så er det bare å kose seg med nybakt brød. 


Er ikke det noe av det beste som fins? :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar