fredag 16. mars 2012

Verdens beste ostekake


Heisann :-)

Nå har jeg lenge hatt så lyst på ostekake, så i går ble det til at jeg lagde det. Denne ostekaken er den beste ostekaken jeg noen gang har smakt, derfor kaller jeg den verdens beste. Så får du prøve å lage den og se om du mener det samme :-) Jeg lagde en liten ostekake i en liten springform, slik at den blir spist opp.


Til en liten ostekake:

Bunn:

250 gram digestive  kjeks
80 gram smeltet smør

Ostefromasje:

1,5 dl fløte
1 boks creme fraiche
125 gram kremost
0,75 dl vann
Halv pakke sitrongele


Start med å lage bunnen, og da starter du med å smelte smør.


Knus så kjeksen enten for hånd eller med en foodprosessor. 


Bland så sammen smør og den knuste kjeksen, og trykk massen ut i en liten springform kledd med bakepapir i bunnen. 

Så setter du den kjølig mens du lager ostefromasjen.


Pisk krem av fløten.



Så pisker du sammen kremost og creme fraiche  til en fin krem. 


Bland så forsiktig sammen kremen og kremostblandingen. 


Så koker du vann og rører ut sitrongelen i det. La den avkjøle før du blander det i resten. 


Bland så dette i lag med ostekremen. 


Ha over kjeksbunnen og sett kjølig i minst 4 timer eller over natten. 


Jeg valgte å ha gele på toppen, og da kokte jeg en pakke gele med halv mengde vann. Dette hadde jeg over etter at kaken hadde stått kjølig i ca 2 timer. 


Så er kaken ferdig, sett den på en fint fat,


og så er det bare å spise.


Det skal iallefall jeg:-)


Ha en flott helg alle sammen. 

10 kommentarer:

  1. Skal man la gelen stå kald før du heller den på kaken?

    SvarSlett
  2. Den skal kjøle seg litt ned, men ikke la den bli helt kald for den stiver fort siden den lages med halvparten med vann :-)

    SvarSlett
  3. Jeg har laget den nå, men tror jeg har brukt for stor form. Hvor stor diameter brukte dere?

    SvarSlett
  4. Jeg brukte en liten springform som er 24 cm i diameter. Den blir ikke kjempehøy. :-)

    SvarSlett
  5. Når du tilsetter sitrongele i ostekake må den være kald. Hvis den er lunken kan osterøren skille seg. Jeg råder til å ha den kald, men ikke stiv. Jeg er enig i at geleen kan stivne fort, så derfor må man følge godt med.

    SvarSlett
  6. Er det mulig å fryse kaka?

    SvarSlett
  7. Jeg har ikke prøvd det selv, men jeg vil tro det skal gå bra. Selvfølgelig er alle kaker best når de er fersk da, men det er absolutt verd et forsøk :-)

    SvarSlett
  8. Ser ut som du har èn type gele inni kaka (sitron?)og en annen (type bringebær/jordbær?) på toppen. Jeg anbefaler samme type begge steder, helheten blir da mye bedre når det gjelder smak. Min favoritt er blåbærgele, og ha fersk eller frosne blåbær (eller andre bær om du brukr jordbær- eller bringebærgele) på toppen før man heller på gelen er også godt og veldig dekorativt. Et annet tips er å blande litt malte nøtter eller mandler i kjeksblandingen for å få en litt annen struktur og mer smak.Jeg har en litt annen oppskrift også, har ikke både rømme og creme fraiche bare rømme og blander in litt melis for å få den litt søtere. Finns jo utallige oppskrifter på ostekake. Men en ting er sikkert, det er kjempegodt! :)

    SvarSlett
  9. Den så god ut :) Hvilken kremost har du brukt? Og er det usaltet smør? Hvilken type smør? Håper på svar. Lyst til å prøve meg på denne som min første ostekake :)

    SvarSlett
  10. Jeg har brukt både tine og philadefia når jeg har laget denne kaken så begge deler fungerer fint :-) Bruker tine smør, usaltet, men det som er viktig er at du bruker ekte smør og ikke margarin for smaken sin skyld.

    SvarSlett