fredag 3. mai 2013

Blondies med sjokoladebiter og karamell


Hei!

I går hadde vi grusomt vær, det blåste, regnet og snødde om hverandre. Ikke særlig hyggelig i mai. Så da benyttet jeg anledningen til å bake litt til helgen. Og i da falt valget på blondies med sjokoladebiter og karamell. Jeg har fått veldig sansen for blondies, de smaker bare så nydelig og kan varieres til det uendelige, med ulike smakstilsetninger.
Det viktige når man baker disse er å som vanlig bruke romtempererte ingredienser, og dessuten kjøpe ordentlig brunt sukker, muscovadosukker, ikke det som heter brunt sukker, siden det bare er farget hvitt sukker. Du får en helt annen smak når du bruker muscovadosukker, så det er verd det. Jeg kjøper det på meny. Men nå over til kaken:-) Til en liten langpanne:

5 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver 
1/2 ts natron
2 ts vaniljesukker
225 gram smør
2,5 dl brunt sukker
1 1/4 dl sukker
2 store egg, eller 3 små
3 dl sjokoladebiter eller dråper

Karamellsaus:

14 smørbukk
3 ss fløte

Start med å forvarme ovnen til 180 grader. 


Ha smør og begge sukker typene i en miksebolle. Miks godt sammen.Tilsett så et og ett egg og miks godt imellom. Så har du melet iblandet vaniljesukker, bakepulver og natron i og mikser rolig til det akkurat er blandet. Ha så i sjokoladebitene og rør sammen.
Ha røra i en liten langpanne. 


Smelt sammen smørbukk og fløte forsiktig i mikroen. Ha så den varme karamellsausen over kaka og skjær den inn i kakerøra.

Stek midt i ovnen i ca 30 min. 


Avkjøl, og så er det bare å dele i stykker å spise! :-)


Noe å bake til helgen?


Ha en fin fredag alle sammen.

3 kommentarer:

 1. Så godt d såg ut! :-D

  SvarSlett
 2. Goddag, jeg er Josef Lewis. En anerkjent, legitim og akkreditert utlåner. Vi gir ut lån av alle slag på en veldig rask og enkel måte, Personlig lån, Billån, Hjemslån, Studentlån, Bedriftslån, Oppdragsgiver, Gjeldskonsolidering. etc

  Få godkjent for en bedrift eller personlige lån i dag og få penger innen samme uke av søknaden. Disse personlige lånene kan godkjennes uavhengig av din kreditt og det er mange glade kunder å sikkerhetskopiere dette kravet. Men du vil ikke bare få det personlige lånet du trenger; du vil få den billigste. Dette er vårt løfte: Vi garanterer Den laveste prisen for alle lån med gratis sikkerhetsfordeler.

  Vi streber etter å gi et positivt varig inntrykk ved å overgå forventningene til kundene mine i alt jeg gjør. Vårt mål er å behandle deg med verdighet og respekt, samtidig som du yter den høyeste kvaliteten i tide. Ingen sosial sikkerhet Antall kreves og ingen kredittsjekk kreves, 100% garantert. Vennligst svar umiddelbart ved å bruke detaljene nedenfor hvis du er interessert i et lån og være fri for svindel ..

  E-post: progresiveloan@yahoo.com
  Ring / WhatsApp: +16626183756
  Nettsted: https://progresivefunding.wordpress.com

  SvarSlett