fredag 3. mai 2013

Blondies med sjokoladebiter og karamell


Hei!

I går hadde vi grusomt vær, det blåste, regnet og snødde om hverandre. Ikke særlig hyggelig i mai. Så da benyttet jeg anledningen til å bake litt til helgen. Og i da falt valget på blondies med sjokoladebiter og karamell. Jeg har fått veldig sansen for blondies, de smaker bare så nydelig og kan varieres til det uendelige, med ulike smakstilsetninger.
Det viktige når man baker disse er å som vanlig bruke romtempererte ingredienser, og dessuten kjøpe ordentlig brunt sukker, muscovadosukker, ikke det som heter brunt sukker, siden det bare er farget hvitt sukker. Du får en helt annen smak når du bruker muscovadosukker, så det er verd det. Jeg kjøper det på meny. Men nå over til kaken:-) Til en liten langpanne:

5 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver 
1/2 ts natron
2 ts vaniljesukker
225 gram smør
2,5 dl brunt sukker
1 1/4 dl sukker
2 store egg, eller 3 små
3 dl sjokoladebiter eller dråper

Karamellsaus:

14 smørbukk
3 ss fløte

Start med å forvarme ovnen til 180 grader. 


Ha smør og begge sukker typene i en miksebolle. Miks godt sammen.Tilsett så et og ett egg og miks godt imellom. Så har du melet iblandet vaniljesukker, bakepulver og natron i og mikser rolig til det akkurat er blandet. Ha så i sjokoladebitene og rør sammen.
Ha røra i en liten langpanne. 


Smelt sammen smørbukk og fløte forsiktig i mikroen. Ha så den varme karamellsausen over kaka og skjær den inn i kakerøra.

Stek midt i ovnen i ca 30 min. 


Avkjøl, og så er det bare å dele i stykker å spise! :-)


Noe å bake til helgen?


Ha en fin fredag alle sammen.

2 kommentarer: