mandag 6. mai 2013

Havre og spelt rundstykker


Heisann!

I dag kommer det nok et innlegg om gjærbakst, det blir en del av de siden jeg rett og slett elsker gjærbakst. Jeg liker lukten, å jobbe med deigen, se hvordan det forandrer seg under heving og steking, jeg elsker å teste ut forskjellige meltyper, frø og hevemåter. Ja, jeg ELSKER gjærbakst! :-) I dag får dere en oppskrift på luftige og saftige havre og spelt rundstykker med solsikkefrø som får en nøtteaktig smak i ovnen. Helt fantastisk. Til ca 12 rundstykker:

3 dl store havregryn
4,5 dl kokende vann
1 ts salt
3 ss smør
1 ts honning
25 gram gjær
3 dl siktet rugmel
7-8 dl siktet speltmel


Start med å koke opp vann. Ha havregryn, smør og honning i en bakebolle. Hell så det kokende vannet over og rør sammen. La det så stå til blandingen er lunken. 


Ha så i resten av meltypene (hold litt igjen på speltmelet til eltingen), gjær, og salt. 


Elt deigen i maskin, og spe på med mer mel til deigen er fin og spenstig. 

Sett så til heving i 1 time. 


Da ser den slik ut. 


Ha deigen på benken og trill ut rundstykker. Dypp øverdelen i vann og så i en skål med soksikkefrø. Sett de på en bakeplate og etterhev i ca 30 min. 
Forvarm ovnen til 225 grader. 


Sett rundstykkene inn og senk temeraturen til 200 grader. Stek de i 15-20 min til de er fin og gyllen. 


Avkjøl, og så er de klar til å spises. 


Nydlige rundstykker med solsikkefrø.


Ha en fin mandag :-)

3 kommentarer:

 1. Ser veldig gode ut!

  SvarSlett
 2. Disse ble utrolig gode! Hadde i en blanding av hirse/mais/ris/jyttemel i stedet for rug, og det funket veldig bra. Tusen takk for oppskrift! :D

  SvarSlett
 3. Goddag, jeg er Josef Lewis. En anerkjent, legitim og akkreditert utlåner. Vi gir ut lån av alle slag på en veldig rask og enkel måte, Personlig lån, Billån, Hjemslån, Studentlån, Bedriftslån, Oppdragsgiver, Gjeldskonsolidering. etc

  Få godkjent for en bedrift eller personlige lån i dag og få penger innen samme uke av søknaden. Disse personlige lånene kan godkjennes uavhengig av din kreditt og det er mange glade kunder å sikkerhetskopiere dette kravet. Men du vil ikke bare få det personlige lånet du trenger; du vil få den billigste. Dette er vårt løfte: Vi garanterer Den laveste prisen for alle lån med gratis sikkerhetsfordeler.

  Vi streber etter å gi et positivt varig inntrykk ved å overgå forventningene til kundene mine i alt jeg gjør. Vårt mål er å behandle deg med verdighet og respekt, samtidig som du yter den høyeste kvaliteten i tide. Ingen sosial sikkerhet Antall kreves og ingen kredittsjekk kreves, 100% garantert. Vennligst svar umiddelbart ved å bruke detaljene nedenfor hvis du er interessert i et lån og være fri for svindel ..

  E-post: progresiveloan@yahoo.com
  Ring / WhatsApp: +16626183756
  Nettsted: https://progresivefunding.wordpress.com

  SvarSlett