onsdag 1. mai 2013

Luftige rosinboller




Hei hei!

Nå kommer det et innlegg igjen, og i dag har jeg bakt luftige og saftige rosinboller. Kjempe gode, og perfekt for en fridag som i dag. Både mann og barn ble glade for en rosinbolle mens hagearbeidet tas ute. De tar heller ikke lange tiden å lage siden de kun skal etterheves i 1 time. Altså ingen forheving. Disse kommer jeg garantert til å bake igjen!



Til 16 store boller:

150 gram smør
125 gram melis
5 dl melk
ca 1 kg hvetemel
100 gram gjær
ca 2-3 dl rosiner. 


Start med å smelte smør.


Ha så i melis og melk og la det koke opp. Avkjøl det så i vannbad til det er fingervarmt. 


Ha så mel (hold litt igjen til eltingen), og gjær i en bakebolle. 


Tilsett melk og smørblandingen. 


Start kjøkkenmaskinen og elt til du har en smidig deig. Tilsett mer mel underveis hvis det trengs.


Ha så i rosiner hvis du ønsker det og bare la maskinen gå til det akkurat er blandet. Jeg bruker å bløtlegge rosinene i en halvtime, lar de renne godt av, da blir rosinene saftigere.


Så har du deigen på benken, deler i passende emner og triller ut boller. Sett på bakebrett med bakepapir. 
La de så heve i 1 time. Forvarm ovnen til 225 grader. 


Da er de klar til steking, pensle de med sammenpisket egg og stek de i ca 10 min, til de har en fin farge. 


Avkjøl og kos deg med rosinbolle.


Det skal iallefall vi gjøre i dag. 


Ha en fin 1. mai alle sammen! :-)


1 kommentar:

  1. Bollene ser dritt gode ut :) takk for en flott oppsikrift.

    SvarSlett