onsdag 1. mai 2013

Luftige rosinboller
Hei hei!

Nå kommer det et innlegg igjen, og i dag har jeg bakt luftige og saftige rosinboller. Kjempe gode, og perfekt for en fridag som i dag. Både mann og barn ble glade for en rosinbolle mens hagearbeidet tas ute. De tar heller ikke lange tiden å lage siden de kun skal etterheves i 1 time. Altså ingen forheving. Disse kommer jeg garantert til å bake igjen!Til 16 store boller:

150 gram smør
125 gram melis
5 dl melk
ca 1 kg hvetemel
100 gram gjær
ca 2-3 dl rosiner. 


Start med å smelte smør.


Ha så i melis og melk og la det koke opp. Avkjøl det så i vannbad til det er fingervarmt. 


Ha så mel (hold litt igjen til eltingen), og gjær i en bakebolle. 


Tilsett melk og smørblandingen. 


Start kjøkkenmaskinen og elt til du har en smidig deig. Tilsett mer mel underveis hvis det trengs.


Ha så i rosiner hvis du ønsker det og bare la maskinen gå til det akkurat er blandet. Jeg bruker å bløtlegge rosinene i en halvtime, lar de renne godt av, da blir rosinene saftigere.


Så har du deigen på benken, deler i passende emner og triller ut boller. Sett på bakebrett med bakepapir. 
La de så heve i 1 time. Forvarm ovnen til 225 grader. 


Da er de klar til steking, pensle de med sammenpisket egg og stek de i ca 10 min, til de har en fin farge. 


Avkjøl og kos deg med rosinbolle.


Det skal iallefall vi gjøre i dag. 


Ha en fin 1. mai alle sammen! :-)


3 kommentarer:

 1. Bollene ser dritt gode ut :) takk for en flott oppsikrift.

  SvarSlett
 2. Goddag, jeg er Josef Lewis. En anerkjent, legitim og akkreditert utlåner. Vi gir ut lån av alle slag på en veldig rask og enkel måte, Personlig lån, Billån, Hjemslån, Studentlån, Bedriftslån, Oppdragsgiver, Gjeldskonsolidering. etc

  Få godkjent for en bedrift eller personlige lån i dag og få penger innen samme uke av søknaden. Disse personlige lånene kan godkjennes uavhengig av din kreditt og det er mange glade kunder å sikkerhetskopiere dette kravet. Men du vil ikke bare få det personlige lånet du trenger; du vil få den billigste. Dette er vårt løfte: Vi garanterer Den laveste prisen for alle lån med gratis sikkerhetsfordeler.

  Vi streber etter å gi et positivt varig inntrykk ved å overgå forventningene til kundene mine i alt jeg gjør. Vårt mål er å behandle deg med verdighet og respekt, samtidig som du yter den høyeste kvaliteten i tide. Ingen sosial sikkerhet Antall kreves og ingen kredittsjekk kreves, 100% garantert. Vennligst svar umiddelbart ved å bruke detaljene nedenfor hvis du er interessert i et lån og være fri for svindel ..

  E-post: progresiveloan@yahoo.com
  Ring / WhatsApp: +16626183756
  Nettsted: https://progresivefunding.wordpress.com

  SvarSlett
 3. Leter du etter et legitimt lånetilbud i dag? Var du skrudd ned av banker på grunn av dårlig kreditthistorie? bekymre deg ikke mer, pluto kredittfinansiering hjem er ditt vendepunkt med bare en rimelig rente på 3%. Kontakt oss nå via

  E-post: plutocreditfinancier@gmail.com
  Whatsapp: +18474539904

  SvarSlett