mandag 4. juli 2011

Lion house rolls med fyll


Hei :-)

I dag skal dere få en oppskrift på lion house rolls med fyll. Denne oppskriften fant jeg på passion4baking sin side, og fikk kjempe lyst til å prøve de med fyll. Så jeg lagde de med kjøttdeigfyll og de ble super gode. Lure å ha med på tur nå i sommer, enten dere skal på biltur, på strandtur eller på skogstur :-) Eller hva med å ha de med i matpakken, et godt alternativ til brødskiva :-) Lion house rolls er små rundstykker som er vanlig å få til frokost i USA. Skal lage de uten fyll en annen gang, men i dag ble de med fyll. Mine ble litt store, men synes ikke det gjorde noe.


Her har dere oppskriften:
5 dl lunkent vann
1,5 dl melkepulver ( eller bytt ut vannet med vanlig melk)
50 gram gjær
2 ss sukker
2 ts salt
75 gram smeltet smør
1 egg
700-800 gram hvetemel




Start med å smelte smøret i micro, tilsett så vann og melkepulver. Varm det opp til det er lunkent og rør så inn gjær. 




Ha så dette i en bakebolle, sammen med salt, egg og hvetemel. 




Start kjøkkenmaskinen og spe på med mel til deigen slipper kantene på bollen.






Sett den så til heving et lunt sted. Jeg satte den ute på verandaen i dag, så fikk solen hjelpe til med hevingen:-)




Slik ser den ut når den er ferdig hevet. 


Så starter du på fyllet:
400 gram svinekjøttdeig
Noen skiver salami
1/2 purreløk
4 ss tomatpure
2 dl vann
Krydder etter eget ønske
Ost


Start med å steike og krydre kjøttdeigen. 






Ha så i salami i små biter og purreløk, bland godt sammen. 




Så har du i tomatpure og vann og blander sammen. La det så stå å putre i noen minutter slik at smakene setter seg godt sammen. 




Så kan du starte å kjevle ut deigen, og dele den i små rektangler med en pizzaskjærer. 




Ha så på fyll og revet ost.






Rull sammen og sett på et stekebrett med bakepapir.




Stek på 190 grader i 15-17 min, til de har en gyllen farge. La de etterheve litt mens ovnen forvarmes. 




Når du tar de ut i fra ovnen pensle de med litt smør slik at de får en fin glans. 




Så er det bare å ta med på tur eller til lunch i stedet for brødskiva. Ha en fin dag :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar