fredag 8. juli 2011

Muffins med bringebær og kremost


Hei hei :-)

Denne muffinsen må være blant mine favoritt muffins, den har så mye god i seg, kremost med litt sitron, bringebærsyltettøy, og sitronsukker på toppen som gir en helt fantastisk smak til muffinsen når den stekes. 



Du starter med å lage sitronsukkeret:

Finrevet skall fra en sitron
50 gram sukker


Bland dette sammen og sett til side.

Lag så osteblandingen:

150 gram kremost
2 ts sitronsaft
3 toppede ss med muffinsrøre.



Rør sammen kremost og sitronsaft og sett til side. Muffinsrøra har du i når du har laget den.

Så er det muffinsrøra sin tur:

2 romtemperere egg
230 gram sukker
2,5 dl kefir
60 gram smeltet smør
4 ss rapsolje
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
350 gram hvetemel
2,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts salt
12 ts bringebærsyltetøy


Start med å ha egg og sukker i en bolle,

pisk for hånd til det lysner litt og blir luftig.


Ha så mel, bakepulver, natron,salt og vaniljesukker (hvis du bruker det) i en egen stor bolle som rommer alt til slutt. Rør godt sammen slik at muffinsen vil heve seg likt.


Ha så kefir, smeltet smør, rapsolje og vaniljeekstrakt (hvis du bruker det) i sammen med eggeblandingen. Pisk sammen for hånd i ca 1 min.


Så skal du ha det våte oppi sammen med det tørre.


Rør sammen lett, men husk denne røra skal være litt klumpete.



Ha i 3 toppede ss av muffinsrøra oppi sammen med kremostblandingen. Rør lett sammen.


Så fordeler du resten av muffinsrøra i 12 medium muffinsformer.


Ha osteblandingen på toppen av hver muffins. Dra den så litt til side,


og ha i 1 ts bringebærsyltetøy i hver.


Topp med sitronsukkeret.

Stek på 210 grader i 20-25 min.


Nam nam :-) God helg!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar