Hei hei :-)
Denne muffinsen må være blant mine favoritt muffins, den har så mye god i seg, kremost med litt sitron, bringebærsyltettøy, og sitronsukker på toppen som gir en helt fantastisk smak til muffinsen når den stekes.
Du starter med å lage sitronsukkeret:
Finrevet skall fra en sitron
50 gram sukker
Bland dette sammen og sett til side.
Lag så osteblandingen:
150 gram kremost
2 ts sitronsaft
3 toppede ss med muffinsrøre.
Rør sammen kremost og sitronsaft og sett til side. Muffinsrøra har du i når du har laget den.
Så er det muffinsrøra sin tur:
2 romtemperere egg
230 gram sukker
2,5 dl kefir
60 gram smeltet smør
4 ss rapsolje
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
350 gram hvetemel
2,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts salt
12 ts bringebærsyltetøy
Start med å ha egg og sukker i en bolle,
pisk for hånd til det lysner litt og blir luftig.
Ha så mel, bakepulver, natron,salt og vaniljesukker (hvis du bruker det) i en egen stor bolle som rommer alt til slutt. Rør godt sammen slik at muffinsen vil heve seg likt.
Ha så kefir, smeltet smør, rapsolje og vaniljeekstrakt (hvis du bruker det) i sammen med eggeblandingen. Pisk sammen for hånd i ca 1 min.
Så skal du ha det våte oppi sammen med det tørre.
Rør sammen lett, men husk denne røra skal være litt klumpete.
Ha i 3 toppede ss av muffinsrøra oppi sammen med kremostblandingen. Rør lett sammen.
Så fordeler du resten av muffinsrøra i 12 medium muffinsformer.
Ha osteblandingen på toppen av hver muffins. Dra den så litt til side,
og ha i 1 ts bringebærsyltetøy i hver.
Topp med sitronsukkeret.
Stek på 210 grader i 20-25 min.
Nam nam :-) God helg!
230 gram sukker
2,5 dl kefir
60 gram smeltet smør
4 ss rapsolje
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
350 gram hvetemel
2,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts salt
12 ts bringebærsyltetøy
Start med å ha egg og sukker i en bolle,
pisk for hånd til det lysner litt og blir luftig.
Ha så mel, bakepulver, natron,salt og vaniljesukker (hvis du bruker det) i en egen stor bolle som rommer alt til slutt. Rør godt sammen slik at muffinsen vil heve seg likt.
Ha så kefir, smeltet smør, rapsolje og vaniljeekstrakt (hvis du bruker det) i sammen med eggeblandingen. Pisk sammen for hånd i ca 1 min.
Så skal du ha det våte oppi sammen med det tørre.
Rør sammen lett, men husk denne røra skal være litt klumpete.
Ha i 3 toppede ss av muffinsrøra oppi sammen med kremostblandingen. Rør lett sammen.
Så fordeler du resten av muffinsrøra i 12 medium muffinsformer.
Ha osteblandingen på toppen av hver muffins. Dra den så litt til side,
og ha i 1 ts bringebærsyltetøy i hver.
Topp med sitronsukkeret.
Stek på 210 grader i 20-25 min.
Nam nam :-) God helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar