lørdag 2. juli 2011

Sjokoladekake


Heisann :-)

I dag vil dele en oppskrift på en helt vanlig langpannesjokoladekake. Det enkle er ofte det beste er det noe som heter, og det gjelder hverfall med denne kaken. Jeg har mange gode barndomsminner der mamma bakte min favoritt, nemlig langpanne sjokoladekake og jeg koste meg med et stykke, der jeg først spiste bunnen så den tjukke sjokoladeglasuren som var oppå. For det er slik en sjokoladekake skal være, med masse deilig sjokoladeglasur oppå :-) Dette er en lys og saftig sjokoladekake, så den den vil være en suksess å servere til barn. Du trenger ikke masse kjøkkenutsyr, for du kan lage denne kaken for hånd, og det går raskt. Så da ble det en slik kake til helgen, en enkel og grei sjokoladekake, med masse glasur på :-) Dette er en av mine absolutt favorittkaker:

125 gram smør
300 gram sukker
5 dl kefir
400 gram hvetemel
1,5 ss kakao
2 ts natron

Først forvarmer du ovnen til 175 grader.Start med å smelte smør som du setter tilside og lar det avkjøles. 
Bland så kefir og sukker sammen.Ha så smøret oppi og rør godt.Deretter blander du sammen det tørre og sikter dette oppi sammen med resten av røra. Rør så godt sammen. Ha røra så i en liten langpanne (20x30) og stek i ca 30 min. Da er den ferdig, og så lar du den avkjøles. 

I mens kan du lage glasuren

100 gram smør
100 gram kokesjokolade
2 ts vaniljesukker
4 ss kaffe eller melk
Melis til du får en passe tykk glasurStart med å smelt smør, og ta det av platen. 


Så har du i kokesjokoladen, jeg bruker en lys sjokolade denne gangen. Rør til alt er smeltet. 


Ha så i kaffe.Så vaniljesukker og melis til du har en passe tykk glasur. Så kan du ha den på kaken, jeg velger her å ikke ta ut kaken av formen da jeg har lokk til denne og da er det mest praktisk å oppbevare. Men dette er valgfritt. 


Du kan pynte med kakestrø, men jeg synes den er fin som den er. Enkelt og greit :-) Denne holder seg opptil en uke hvis den oppbevares kaldt, og den blir bare bedre og bedre. 


Så kos dere med denne kaken i helgen:-) 14 kommentarer:

 1. Den var kjempegod, takk for oppskrift !

  SvarSlett
 2. Supergod!!:)

  SvarSlett
 3. hvor i ovnen steker du kaken? midten

  SvarSlett
 4. Den var mega god! :)

  SvarSlett
 5. Hva kan jeg bruke istedet for melis og kefir??

  SvarSlett
 6. I akkurat denne kaken kan du desverre ikke bytte ut kefir og melis.. men det finnes mange oppskrifter på sjokoladekaker med rømme, kan lage det en dag og legge ut en oppskrift. :-D

  SvarSlett
 7. Skal man virkelig bruke 1spiseskje natron? Stusset litt på den. :/ Men ser jo ingen annen kommentar ang dette.. Skal lage den i morgen tenkte jeg. ;)

  SvarSlett
 8. Ser den :-) skal være 1 ss når man lager en stor langpanne, men til en liten langpanne skal det være 2 ts. Takk for at du er oppmerksom, det kan bli småfeil noen ganger samme hvor mange ganger du kontroll leser oppskriften :-) Lykke til med bakingen, den er knall god!

  SvarSlett
 9. HELT SUPERGOD! tørr ikke bake noen annen sjokoladekake en dene... er redd for å bli skuffa hehe for denne er så saftig og fin :)


  SvarSlett
 10. Skal man bruke helt vanlig kakao eller bakekakao?

  SvarSlett
 11. Bytt ut kefir med en boks laktosefri rømme, bland den med 1dl laktosefri melk resten vann så det blir 5 dl. Får en knallgod kake som er egg og melke fri. Laga den til en i familien min.

  SvarSlett
 12. for å ha kakao i glasuren.hvor mye må man bruke?

  SvarSlett